Cursus Psychose en spiritualiteit

Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende, of heel erg angstige gebeurtenis of periode meemaakte (in je huidige leven, je jeugd of zelfs een voorgeboortelijke herinnering), of je was erg eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Of een psychose een ziekte is, is soms een heet hangijzer, soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Energetisch gezien is een psychose eindeloos veelkleurig, letterlijk. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.

Inhoud

In deze cursus kijken we naar de diepere oorzaak van psychoses. We kijken naar de relatie met hooggevoeligheid, trauma, spiritualiteit. Ook kijken we naar aardse kanten, zoals voeding, fysieke aandoeningen en leefstijl. We bekijken verschillende vormen van spiritueel ontwaken en psychotische ervaringen in je energieveld en de interactie met je lichaam en je omgeving. We putten uit de inzichten uit de reguliere en complementaire zorg, boeken van diverse auteurs en, last but not least, verhalen van ervaringsdeskundigen. Gaandeweg komen we tot een nieuw inzicht over ‘veilige verlichting’. Hoe kun je ervoor zorgen dat je eenheidservaringen kunt (blijven) beleven zonder dat je ‘uit de bocht schiet’?

We gaan met praktische oefeningen aan de slag en er is voldoende ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Specifiek is deze workshop geschikt voor mensen die met psychose of psychosegevoeligheid te maken hebben of hebben gehad, maar de workshop is ook uitermate geschikt voor iedereen die bezig is met zijn/haar spirituele ontwikkeling (of gewoon erg hooggevoelig is) en geïnteresseerd is in de processen die zich daarbij af kunnen spelen. De workshop is een aanrader voor professionals uit het complementaire én reguliere werkveld die zich willen verdiepen in de energetische, spirituele kanten van psychose.

Voor energetisch therapeuten is deze cursus een begin om deze aandoening veilig en succesvol te leren behandelen, in aanvulling op de reguliere behandeling van je cliënt. Voor regulier behandelaars geeft deze cursus inzicht in een onderbelichte kant van psychose op een heldere, goed onderbouwde wijze.

Accreditatie en vervolgstudie

Deze cursus is geaccrediteerd door KTNO en duurt 1 dag.

Belangrijk om in gedachten te houden

Vanzelfsprekend, maar desalniettemin toch nog even benadrukt: ernstige psychische problemen behoeven de aandacht van je arts. Aanvullende geneeswijzen zijn precies dat: een aanvulling op je reguliere behandeling. Deze cursus, of een consult of traject bij Lied van de Merel, is dan ook geen vervanging van een consult bij je huisarts of specialist.

Kosten

Dagcursus inclusief reader, lunch en thee: 99,-.

Locatie

Utrecht of op uitnodiging (5 personen of meer).

Data

Voor data raadpleeg de agenda.